TWS-2112-RE-031_crop.jpg

Devon Barn

Status: Pre-planning

Tucked away in mid Devon, this group of inter-connected barns step down a steep slope with views over adjacent farming and National Trust land.  Constructed in cob and stone with timber roof trusses, the intent is to take a minimal approach to the original fabric.  Existing door and window openings will be reused, and carefully placed new ones will be created to bring light into the cave like interior.

A new lean-to extension is proposed in place of an existing dilapidated structure, using timber cladding and zinc roofing to differentiate it from the main barn.  Internally, new upper floors will be created around a central double height space that corresponds to the existing full height barn openings.

IMG_2339_low_res.jpg
IMG_1036_low_res.jpg
IMG_1581_low_res.jpg
IMG_1665_low_res.jpg

Photography by client